Katowice: Usługa cateringu
nr spr : DZP.381.06.2016.UG
Numer ogłoszenia: 67462 - 2016; data zamieszczenia: 24.03.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 45324 - 2016r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych, ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 3592048, faks 32 3592048.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu
nr spr : DZP.381.06.2016.UG.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: usługa cateringowa dla maksymalnie 100 osób w trakcie trwania konferencji pt.: System ratownictwa medycznego i zarządzania kryzysowego w warunkach pokoju i w stanach nadzwyczajnych w ramach projektu Nowa jakość edukacji - bezpieczeństwo wewnętrzne - NOJAK, finansowanego ze środków funduszy norweskich i funduszy EOG, pochodzących z Islandii, Lichtensteinu i Norwegii oraz środków krajowych.
2.Zakres zamówienia obejmuje w szczególności:
a)przygotowanie, dostarczenie i podawanie poczęstunków we wskazanym miejscu;
b)wypożyczenie stołów, na których będą ustawione posiłki;
c)wypożyczenie i ustawienie odpowiedniej ilości stolików koktajlowych (min. 18) pokrytych pokrowcami z nakładką w kolorze białym umożliwiającym uczestnikom uroczystości zjedzenie posiłku w grupach przy stolikach;
d)przygotowanie, nakrycie i dekoracja stołów (obrusy, serwetki);
e)pełną obsługę i nadzór kelnerski, serwowanie posiłków przez obsługę - Zamawiający wymaga aby w trakcie serwisu obiadowego ciepłe posiłki były serwowane przez obsługę kelnerska bezpośrednio na talerz zgodnie z życzeniami gości, posiłki powinny być serwowane w jednej turze dla wszystkich uczestników konferencji;
f)wypożyczenie zastawy stołowej tj. szkła, sztućców i porcelany. Zamawiający nie dopuszcza użycia jednorazowej zastawy, plastikowych i papierowych naczyń i sztućców;
g)menu powinno zawierać w szczególności: dania obiadowe, przekąski zimne, deser, napoje zimne i gorące (zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ);
h)Wykonawca winien zapewnić wysoką estetykę usługi cateringowej i jakość posiłków, tj. zapewnić estetyczne podawanie napojów (zimnych i gorących) oraz posiłków, potrawy powinny być świeże oraz ciepłe, w przypadku potraw podawanych na ciepło;
i)Wykonawca powinien zbierać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 minut po zakończeniu jedzenia, a także posprzątać niezwłocznie po zakończonym cateringu;
j)posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U.2015.594 z późn. zm.).
3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 2 do SIWZ.
4.Termin realizacji zamówienia: 23.03.2016r. (Zgodnie z harmonogramem posiłków przedstawionym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ.)
5.Miejsce realizacji zamówienia (adres dostawy): Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego, ul. Bankowa 11b, 40-007 Katowice; 2 piętro balkon wewnętrzny westybulu.
6.Warunki realizacji zamówienia. Warunki płatności: szczegółowe warunki realizacji zamówienia oraz warunki płatności zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ.
7.Podwykonawcy:
1)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy. Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć część zamówienia podwykonawcy, powinien określić ją w swojej ofercie ( zgodnie z treścią ust. 6 formularza oferty - załącznika nr 1A do SIWZ). W przypadku, kiedy Wykonawca nie wskaże w ofercie części, którą zamierza powierzyć podwykonawcom, Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zrealizuje zamówienie samodzielnie.
2)Jeżeli Wykonawca powołuje się na zasoby podwykonawców na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy - Prawo zamówień publicznych, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych powinien podać nazwy (firmy) tych podwykonawców (zgodnie z treścią ust. 6 formularza oferty - załącznika nr 1A do SIWZ).
8.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Usługa cateringu
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.03.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 10.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7619,50 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3845,00
Oferta z najniższą ceną: 3845,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9552,00
Waluta: PLN .