Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 231898-2013 z dnia 2013-06-17 r. Ogłoszenie o zamówieniu - Katowice
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników kursu XXIII Letniej szkoły (maksymalnie 150 osób) w Cieszynie. 2. W celu realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający, jako właściciel, odpłatnie...
Termin składania ofert: 2013-06-25

Katowice: Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników kursu XXIII Letniej szkoły w Cieszynie
Numer ogłoszenia: 268466 - 2013; data zamieszczenia: 10.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 231898 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych, ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 3592048, faks 32 3592048.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników kursu XXIII Letniej szkoły w Cieszynie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników kursu XXIII Letniej szkoły (maksymalnie 150 osób) w Cieszynie. 2. W celu realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający, jako właściciel, odpłatnie udostępni Wykonawcy pomieszczenia, zlokalizowane w Cieszynie przy ul. Bielskiej 66 (kuchnia + zaplecze o łącznej powierzchni 258,87 m2 - wchodzące w przedmiot najmu wyposażone w instalacje: co, wod.- kan., elektryczną i gazową). Powierzchnia sali konsumpcyjnej z małą salką, pozostająca nieodpłatnie do dyspozycji Wykonawcy, wynosi 166,80 m2. 3. Wykonawca, przed terminem świadczenia usługi tj. najpóźniej do dnia 26.07.2013r. na własny koszt wykona wszelkie prace niezbędne do wykonania usługi w tym zwłaszcza: - odnowi (np. pomaluje) i umebluje pomieszczenia (w szczególności zapewni stoliki i krzesła dla 150 osób) oraz wyposaży je w niezbędny do wykonania usługi sprzęt kuchenny, -uzyska stosowne pozwolenie/decyzję z Sanepidu na prowadzenie działalności gastronomicznej w zajmowanym pomieszczeniu. - ewentualnie zawrze umowę z dostawcą gazu (jeżeli będzie chciał korzystać z gazu), 4. Zamawiający umożliwia dokonanie wizji lokalnej po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się. Osobą do kontaktów w sprawie wizji lokalnej jest p. Zofia Legierska tel.: 33) 854-61-28. 5. Zamawiający zastrzega, że liczba osób będzie ulegała zmianie w czasie trwania kursu lecz nie przekroczy 150 uczestników. Informacje o wszelkich zmianach Zamawiający będzie podawał na bieżąco, w systemie ustalonym z Wykonawcą przed rozpoczęciem kursu. 6. W terminie od 27.07.2013r.do 29.07.2013r. usługa świadczona będzie dla ok. 20 osób (dokładną ilość Zamawiający poda na dwa dni przed realizacją), a od 30.07.2013r. do 27.08.2013r. - dla maksymalnie 150 os. 7. Zamawiający nie dopuszcza świadczenia usługi w formie cateringu. 8. Termin realizacji: 1) najem pomieszczeń - od daty zawarcia umowy do 03.09.2013r. (w tym 7 dni kalendarzowych na opuszczenie zajmowanego pomieszczenia po wykonaniu usługi) 2) świadczenie usług gastronomicznych - od 27.07.2013r. do 27.08.2013r. włącznie. 9. Koszty najmu w okresie świadczenia usług gastronomicznych i w pozostałym okresie najmu różnią się. Szczegóły dotyczące kosztów najmu oraz sposobu rozliczania kosztów za media zawiera załącznik nr 2 (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz załącznik nr 3 (wzór umowy) do SIWZ. 10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w załączniku nr 2 oraz w załączniku nr 3 (Wzór umowy), które stanowią integralną część SIWZ. 11. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 12. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 13. Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców. W przypadku korzystania z podwykonawców w ofercie należy wskazać część zamówienia, której wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom (załącznik nr 4 do SIWZ). 14. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających. 15. Wszelkie rozliczenia finansowe między Zamawiającym a Wykonawcą dokonywane będą w polskich złotych (PLN). 16. Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej. 17. Zamawiający nie przewiduje udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia. 18. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. 20. Zamawiający nie ogranicza możliwości ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla Wykonawców, u których ponad 50% zatrudnionych stanowią osoby niepełnosprawne w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych lub właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3, 70.22.00.00-9.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.07.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 120843,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ