Katowice: Wyżywienie uczestników XXII letniej szkoły języka, literatury i kultury polskiej oraz XXI warsztatów polonistycznych w Cieszynie
Numer ogłoszenia: 249544 - 2012; data zamieszczenia: 13.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych, ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 3592048, faks 32 3592048 , strona internetowa www.us.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wyżywienie uczestników XXII letniej szkoły języka, literatury i kultury polskiej oraz XXI warsztatów polonistycznych w Cieszynie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Opis przedmiotu zamówienia : 1. całodzienne wyżywienie (trzy posiłki: śniadania: godz. 8.00-9.00, obiady: godz. 13.00-14.15, kolacje: godz. 19.00-20.00) dla maksymalnie 200 osób; a) śniadanie w formie szwedzkiego stołu, np. jogurt, płatki śniadaniowe, soki, wędliny, sery, warzywa, jajka, parówki, owoce, ryby, kawa, herbata; b) obiad dwudaniowy (zupa w wazie, drugie danie porcjowane), napoje; c) kolacja ciepła lub zimna; 2. posiłki wydawane w 1 turze; 3. zagwarantowanie odpowiedniej ilości naczyń, nakrycia stołów, serwetek. 4. zapewnienie obsługi kelnerskiej. 5. zagwarantowanie dla osób o innych preferencjach kulinarnych (np. wegetarianie, bezglutenowcy) ciepłego posiłku o gramaturze równoważnej posiłkowi tradycyjnemu - w pierwszych dniach szkoły zostanie podana ilość (zwykle ok. 20). 6. zagwarantowanie różnorodności posiłków oraz dużej ilości warzyw i owoców w posiłkach. II Zakres zamówienia (dla jednej osoby na dzień): 1. obiad zawierający: co najmniej 150g mięsa, co najmniej 150g dodatków w postaci surówek, warzyw oraz co najmniej 150g ziemniaków (lub zastępników). 2. kolacja co najmniej 200g urozmaiconego posiłku. 3. dostarczone produkty żywnościowe powinny być świeże, produkty przetworzone takie jak kawa, herbata itp. powinny posiadać datę przydatności do spożycia wygasającą nie wcześniej niż na 3 miesiące po terminie podania w wykonaniu świadczonych przez Wykonawcę usług, 4. potrawy gotowane winny być przyrządzone w ten sposób, aby w czasie podawania nie musiały być odgrzewane. 5. zapewnienie wysokiej jakości posiłków, które muszą być świeże, urozmaicone i estetycznie podane. III Okres realizacji usługi: 26 lipca 2012r. - 25 sierpnia 2012r. IV Harmonogram realizacji usługi: 1. 26 lipca (obiad) do 29 lipca (śniadanie) zapewnienie wyżywienia dla około 20 osób (dokładną ilość podamy kilka dni przed przyjazdem) 2. 29 lipca obiad wyjątkowo od 13.00 do 16.00 (studenci będą przyjeżdżać o różnych godzinach); kolacja już w zwykłych godzinach. 3. zapewnienie wyżywienia dla mniejszej liczby osób w dni wycieczkowe (5.08., 11.08., 19.08.) - (o ilości osób pozostających na miejscu organizatorzy kursu informować będą z dwudniowym wyprzedzeniem); 4. organizacja bankietu inauguracyjnego w dniu 30 lipca 2012 roku w godzinach dopołudniowych na maksymalnie 200 osób w ramach obiadu oraz bankietu w dniu 12 sierpnia 2012 roku w godzinach dopołudniowych na maksymalnie 200 osób w ramach obiadu; V Dodatkowe informacje: 1. dostarczenie w ostatnich dniach danego tygodnia menu na kolejny cały tydzień; 2. drobne przesunięcia godzin posiłków uzgadniane na bieżąco w trakcie trwania kursu; 3. 29 lipca - w dniu przyjazdu uczestników letniej szkoły uzgodnimy ilość posiłków; 4. Zamawiajacy nie dopuszcza cateringu; 5. Zamawiający zastrzega, że liczba osób będzie ulegała zmianie w czasie trwania kursu - informacje o wszelkich zmianach zamawiający będzie podawał na bieżąco w systemie ustalonym przed rozpoczęciem kursu z wykonawcą..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA